Episode 3: Creative Tales, Concreate Flooring in Central Post, Rotterdam

Central Post in Rotterdam was a traditional commercial space so when NGTI, a leading Dutch telecom company moved in, they tasked architects with modernising their floors to create a contemporary work space, while maintaining the historic foundations of one of Rotterdam’s landmark buildings, originally inaugurated in September 1959.

The original station post office had a key position in the oeuvre of the architect brothers Kraaijvanger. The building was entirely designed around the mechanical sorting of mail. The functional structure is in solid brick and concrete, typical of the construction period. The monumental stained-concrete and glass art of Louis van Roode in the sidewall facade also plays an important role.

So for the design of NGTI’s interior space both CEO and architects had a vision to maintain an urban concrete feel but with a modern architectural twist that reflects the innovative nature of the occupier.

This Rotterdam Central Post installation for NGIT uses Concreate’s natural grey concrete floor panels and smoke white oak wood panels throughout. Watch this short video to learn more about the installation direct from NGTI’s CEO, E J Lugt.

Share this article:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email